Wie ben ik en wat doe ik

Mijn naam is Jan Bakker (1945)
Door mijn passie “Bewustwording” kom ik vanzelf ook op het spirituele pad.

Na vele jaren van opleidingen ,studies en trainingen ben ik breed georiènteerd geraakt. Uit bovenstaande vloeit als vanzelf voort dat ik mijn bewustwording deel. Ik doe dit privè en samen met anderen profesionals in het Niet-weten-Atelier te Venhuizen.

Interview:
Wie is Jan en wat doe hij in het Niet-Weten-Atelier.

De passie van Jan Bakker is creativiteit. Of dat nu een beeld, een schilderij of een gebouw is maakt niet zoveel uit. Jan geeft vorm vanuit Niet-Weten.

-Wat maakte dat je het Spirituele Centrum Niet-Weten-Atelier oprichtte?
Ik kocht de woning met bijgebouw en begon met Licht te brengen in dit bijgebouw door er veel ramen in te zetten,om te beeldhouwen en te schilderen, om er Bewust-Zijn sessies in te kunnen geven en om met meerdere mensen samen te kunnen werken.

-Waarom de naam Niet-Weten-Atelier?
Omdat we het vaak of eigenlijk ten diepste Niet-Weten. We scheppen vanuit leegte of vanuit het telkens weer ontstane Nu of Niet-Weten. Als ik bereid ben het niet te weten, krijg ik een grote ruime tot mijn beschikking, vrijheid en een gevoel van Liefde dat vervullend is. Wie in een lastige situatie antwoord wil hebben en dan gewoon zegt :”Ik weet het niet, ik accepteer.” merkt dat dit ruimte geeft. Wacht dan af wat er op je af komt of waarvan je wordt bevrijd.

-Wat kunnen mensen in het spirituele centrum verwachten?
Een aanbod van activiteiten die leiden naar jezelf beter leren kennen. In de vorm van actieve workshops en oefeningen als Yoga, Tai Chi, Tantra en diverse meditaties. Maar ook verschillende Therapieën als Hapto Therapie ,Verdiepend emotioneel lichaamswerk, ademwerk die leiden naar heling van je zelf, van je lichaam op alle niveau’s. Alles is erop gericht meer Bewustzijn te verkrijgen over wie je ten diepste bent. Wanneer ik dit weet en of ervaar, dan ben ik vrij en kan de wereld om me heen en in mijn eigen systeem gewoon doorgaan zonder dat ik van streek raak bij heftige situaties.

-Wat is concreet de insteek van de workshops?
Het helen van oude wonden door deze te gaan herkennen en erkennen als zijnde oud. Waardoor we als het ware telkens weer opnieuw geboren worden. Dit leidt dan ook meestal tot een belangrijke fysiek betere gezondheid. En wie beter functioneert en gelukkiger leeft, steekt als vanzelf de ander aan waarmee hij in contact komt. Kortom anders gezegd. Het Atelier wil een plek zijn waar mensen samen komen om inzicht te krijgen in hun leven en in hun levens omstandigheden. Waar ze tot ontdekking en acceptatie komen van wie ze zijn. Dit draagt bij aan het geluk van Jan en dat van de mensen die in het Niet-Weten- Atelier komen.

-Wat heeft het Niet-Weten-Atelier praktisch te bieden?
Het Atelier biedt een grote groepsruimte en grote eetkeuken.
En ruimten om te rusten en tot jezelf te komen.

 

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het Niet Weten Atelier, schrijf u in voor de nieuwsbrief:

E-mailadres

Voornaam

Achternaam